Wednesday, February 28, 2007

Meg egy teszt kacsa...

Meg egy kacsa a multkori sorozatbol! Mostantol barki irhat hozzaszolast, most vettem eszre hogy mennyire
bonyolult volt eddig ... szoval aki szeret komentalni az komentaljon :)

Sunday, February 25, 2007

Sony Cybershot H5-el keszult holdfotoim...

Nos az elso kep az az eredeti vagas - ha jol emlekszem -, a masodik meg 5 mp-re rakott digitalis zoom!Ha nem egy Hubble fotok, de turhetok, es jobban neznek ki mint a ma esti Canonos kepeim!Dehat, ha bele gondolok szinte 2szer akkora a digitalis zoomja mint a Canonnak!





Maximalis digitalis zoom nem tudom pontosan mennyi mert a Sonynak van egy olyan "jo" tolajdonsaga hogy ha 640x480 ban fotozol digitalis zoom-al akkor nagyon nagyot nagyit, na jo ott a minosegrol nem beszelk,...,csak a meretrol!

Ma esti prodikciom...

Miota megvan a gepem, azota varom, hogy kiprobalhassam, milyen kepeket tudok keszitteni a holdrol!Az igaz, hogy a hold allasa sem nagyon kedvezet meg a pozicio sem, mert a balkonbol fotoztam es szinte fejem folott volt a hold, de alvannyal valahogy megoldottam - sokat segitett itt a kihajthato LCD-! Szoval itt is nagyok voltak az elvarasaim,..., mivel a nyaron a Csabus gepevel (Sony Cybershot H5) eleg ugyes kepeket sikerult osszehoznom kezbol!Na de aztan rajottem hogy a 7x optikaival nem lehet akkorat nagyittani mint a 12x-el :)! Igy kissebb lett, meg ha meg is tuningoltam egy kis digitalis zoom-al,...,ami sokat nem segitett!Rontott a minosegen, de nagyobb lett a hold!Szoval arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy megvarom a holdkozelt, holdat fotozni!De ezzel nem adtam fel meg,...



A "kovein". Az asvanyborzen vasaroltam mert szep szinesek, geodak megmaradt darabkaibol csiszoltak ki, van koztuk jasp is!Tukorre helyeztem oket aztan egy eleg alacsony szogbol fotoztam...Elso sorban a szinek tetszettek, de feher-feketeben sem rosz szerintem!







A kutyuskaink....

Lepcsohazi viragok...

Tegnap kiserleteztem egyet a lepcsohazban levo viraggal!

Wednesday, February 21, 2007

Unalmas pillanatok...

Igen,..., unalmas pillanatokban mit csinal az ember??? Fotozik mindent amit kezbe kap, na igy volt ez ma este is miutan Eduard baratommal kepeztunk egyet a skype-on keresztul, es meghozta a kedven! Igaz kicsi utomunka is van rajat, szaturalas minus meg plusz,meg azt hiszem az egyiken elesitettem is egy fokot!
Ja egy nagyon utos kerdes meg, raragadt a csatolo gyurumre egy UV szuro...tudna valaki segitteni levenni, mert sehogy sem boldogulok vele!



Sunday, February 18, 2007

Elso "igazi tesztfotoim" a Canon Powershot Pro 1 -el

A kacsakkal szerettem volna kezdeni, de keves szerencsevel mivel ez alkalommal is keves volt a feny a lenyugvo nap miatt, igy kenytelen voltam kinlodni, de egy igazi kepet nem sikerult csinalnom! Nos az az igazsag sokat nem is tokoltem, mert egyre jobban sotetedett igy tovabb haladtunk Beacskaval!



Aztan elojott belolem a muveszkedes es "lovoldoztem" egy par sziluettet, ami az en szememnek eleg tetszetos, de ezt mindenki dontse el maga!Mivel hogy egyre sotetedett, egyre inkabb lehult az ido igy mar lassam de batran, es a kivancsisaggal megfuszerezve indultunk is haza!







Persze hazafele meglattam egy tukrozodest ami megtetszett es ismet kezbe kerult a gep; en a PANCELOS nevet adtam a kepnek mivel, az en fantaziam szerint egy XVII-ik szazadi pancelost latok benne!Ezt megint sajat "fantazia lataskent" jelentem ki!




Aztan vegul Beacska oromere, aki mar atfazott es ehes lett, a fotozas a szobaban folytatodott, a kedvenc kristalyomat (PIRIT) vettem kereszt-tuzbe, hogy mar a makrot is probaljam ki de az ido fogytan volt...es igy sem ertem el az alltalam elvart eredmenyt!Hazudmek ha azt mondanam hogy csak ez a par kep keszult, de inkabb sorozatokat keszitettem, igy nem volt tul valtozatos a tema!

Saturday, February 17, 2007

A Huda barlang "tetejen"

Nicu baratommal voltunk ugy kb ket hete fotozni a Huda barlang folott levo gerincen fotozgatni, egy nagyon meghitt, elhagyatott videken.Mivel hogy reg nem vagyok aktiv, ami a sportot illeti, kicsit megrendezett az emelkedo foleg vissza fele de maga a latvanyert megerte!Megha a kepek nem is lettek a legjobbak, egyet kozuluk a fotozz-ra is kitettem es eleg jol tartja magat (4.60 az 5bol).Szoval leget fantazialni!Nekem meg azert is tetszett a tura mert ebben a telben ekkor lattam igazi havazast!Szoval jonnek a kepek!


Ez a kepem van a Fotozz-on, katt ide a megtekinteshez

Sok erdekes haziko van a teton erdemes ellatogatni erre a helyre, es ha valakit erdekel segittek eljutni esetleg el is viszem!Mint mar mondtam Minden idoszakban csodalatos!




Az utolso ket kep Fuggoleges panorama kepkent keszul tobb kepbol osszerakva, ezer minosegileg nem a legpengebb, de az osszhatasa az jo!Nagyon szep ez a vizeses, nevet pontosan nem tudom de nyaron-telen es osszel komoly fototema: