Thursday, December 16, 2010

Testing the Vivitar MC 2X-22 Tele Converter

About a month ago I brought a Vivitar MC 2X-22 Tele Converter for moon photography, from a 300 mm telephoto lens I can get out about 600 mm, BUT I was shocked about the result,..., negatively.It is very hard to take a sharp image with TC manual focus, I need to rise the ISO to 800 which is the extreme acceptable limit of the K10D, outside the temperature was around -12 Celsius, not the clearest sky, so I need to test a little more for a final verdict! I'm going to regret that I bought this Tele converter?!?


Click on the photo for original size, 300 mm (photo taken in october) compared to a 600 mm (photo taken in december) with tele converter:

What is you're opinion?

4 comments:

Unknown said...

Hat ez tenyleg nem eles... elmeletileg az ilyen konverterek csak a fenyerobol vesznek el. Nem lehet hogy a legkori viszonyok miatt nem lett eles a kep?

Szabi said...

Szia Atti, de volt egy leheletnyi kod is szerintem, meg nagyon hideg volt, nem volt turelmem mert -12 fok volt kint, az alvanyom sem a legstabilabb, a tele obi sem egy csucskategorias, a Tele Converter az nemcsak a fenyerobol, de a minosegbol is elvesz, nincs auto fokusz, szoval ezt meg kell probalgatni, meg kell kapjam a modjat, ez az elso alkalom, hogy hasznalom!Van meg egy regebbi 300mm-es obim azzal is megprobalom majd...de annyibol jo, hogy nagyobb meretet kapok es kicsinyitve elfogadhato az eredmeny...DE meg probalkozom!

Boti said...

Hát ha valaki, akkor te tudsz többet kihozni ebből a szentháromságból. Jó kísérletezgetést, várom a következő próbálkozást :)

p.s.: ha nekem fele annyi türelmem lenne, mint neked, akkor talán lenne vaegy jó képem is :P

Szabi said...

Koszonom Boti biztato szavaidat, lesz ebbol meg valami,..., fel nem adom, a nagyitto ero az nagyon tetszik, a 600mm nagyon csabito, a hold is nagyon csabit, csak ha nem lenne ennyire k hideg...
Ami a kepeidet illeti vannak neked jo kepeid, ne szerenykedj !